Hetkiä Det

”Ihmisen ja luonnon kohtaaminen on kuin meditaatiota, puhdistavaa ja eheyttävää.”

Työskentelen Vantaalla Seutulan kylässä keskellä kulttuurimaisemaa ja luontoa, joka antaa joka päivä uusia elämyksiä. Aistin muotoja, värejä, valon ja varjon vaihteluita, jatkuvia muodonmuutoksia. Luonto on mykistävän kaunis, ja jokainen päivä on kuin uusi lumoava löytöretki. Kun on avoin ja utelias elämälle, huomaa, että aarre löytyy lähempää kuin arvaammekaan. Muutokset luonnossa ovat kuitenkin nähtävissä ja koettavissa. Luonnon hauraus ja haavoittuvuus herättää vastuumme siitä, millaisen luonnon jätämme tuleville sukupolville.  Kuljemmeko silmät kiinni vai teemmekö oikeita valintoja?

Valmistan tekstiilitaideteoksia kerroksellisilla ompelu- ja kirjontatekniikoilla, kangaspuissa kutoen sekä muotoonkudontatekniikalla. Kudottuihin teoksiin yhdistän usein loimimaalausta, reliefimäistä kirjontaa sekä ryijytekniikkaa. Materiaaleina käytän lankoja, kuituja, kankaita sekä erilaisia kovia materiaaleja ja löytöja luonnosta. Teokset kutsuvat metsäpoluille, rannoille ja virtaavan veden äärelle.

.............

Valmistuin tekstiilitaiteilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto). Olen Ornamo ry:n, Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n, Taiteilijat O ry:n, Vantaan taiteilijaseura ry:n sekä Viipurin taiteilijaseura ry:n jäsen.

>>> Text in english

Seuraava sivu | Next page