Mirror

Tekstiilitaide | Textile art

”Teokseni ovat kuin välähdyksiä, löytöjä ja aarteita matkan varrelta.”  

Tunnelmat teoksissani vaihtuvat hauraasta läpikuultavuudesta veistokselliseen kolmiulotteisuuteen. Värit ovat minulle tärkeitä, ja usein ne liukuvat sävystä toiseen ja välkehtivät mosaiikkimaisesti kuin virtaavan veden pinnalla. Valon vaikutus ja kerroksellisuus läpikuultavassa tilateoksessa on erityisen kiinnostavaa. Teokset liikkuvat ilmavirran mukana ja niiden läpi avautuu uusia näkymiä, valoa ja varjoa. Meillä kaikilla on elämässämme useita kerroksia ja tasoja. Asiat eivät ole yksiselitteisiä, vaan niitä pitää voida tarkastella monesta näkökulmasta, ennakkoluulottomasti ja avoimin silmin.

>>> Text in english

Teskep

Teoksia näyttelyissä ja tilassa | Works in exhibitions and collections

”Matkaa tehdessä, liikkeessä, syntyy keveyden tunne.”

Teokseni kertovat tarinoita matkaltani. Meillä jokaisella oman elämän matkareitti on erilainen, arvokas ja uusia mahdollisuuksia täynnä. Näyttelyissä teokseni muodostavat kokonaisuuksia käyden dialogia keskenään, yhteisnäyttelyissä myös muiden taiteilijoiden teosten kanssa. Yhteiset teemat ja erilaiset materiaalit inspiroivat luovaan yhteiseen ideointiin ja työskentelyyn. Teoksiani on ollut esillä yksityisnäyttelyissäni sekä lukuisissa yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Suunnittelen ja valmistan tekstiilitaideteoksia, ryijyjä sekä akustisia teoksia julkisiin tiloihin ja yksityiskoteihin. Tilaustöiden yhteydessä toimin joustavassa ja hedelmällisessä vuorovaikutuksessa asiakkaiden, arkkitehtien, taidekutojien ja -ompelijoiden sekä muiden taiteilijoiden kanssa. Kun suunnittelutyön lähtökohdat on yhdessä sovittu, teen useampia luonnoksia asiakkaan valittavaksi. Valmistan ompelu- ja kirjontatekniikoilla myös veistoksellisia koruja, pienoistaideteoksia, joita voi kantaa mukanaan.

>>> Text in english

Rekola Church

kirkkotekstiilit | Church textiles

”Kirkkotekstiilien suunnittelu on kuin kiehtova tutkimusmatka”

Suunnittelen kirkkoihin yksilöllisiä kirkkotekstiilikokonaisuuksia. Jokainen suunnittelutehtävä on kuin kiehtova tutkimusmatka. Liturgisten tekstiilien merkitys kirkkotilassa on hyvin keskeinen. Niiden vaihtuvat värit muuttavat kirkkotilan tunnelman kirkkovuoden eri aikojen mukaan. Eri väreihin liittyvä rikas symboliikka on ehtymätön aarreaitta suunnittelijalle. Arkkitehtuuri ja kirkkotekstiilit toimivat aina vuoropuhelussa keskenään ja synnyttävät kirkkotilassa pyhyyden kokemuksen. Kirkkotekstiilit ovat uniikkeja taidetekstiilejä, joiden on oltava myös kestäviä ja helppohoitoisia. Toteutan tekstiilit yhteistyössä taidekutojien ja -ompelijoiden kanssa.

>>> Text in english

Seuraava sivu | Next page